Talált weboldalak ebben a kategóriában: Húsvéti receptek > 15 weboldal. Kategória leírása: Húsvéti receptek gyűjteménye. Tipp Húsvéti receptek - Receptkeresőhttp://receptkereso.wyw.hu/receptkereso.php?media_only=0&query=H%C3%BAsv%C3% ... Több száz húsvéti recept közül válogathatsz, a legnagyobb magyar recept oldalak receptjeiből. Wyw receptkereső.
Hagyományos húsvéti ételeinkhttp://www.baratsag.com/text/journal/treasure/easter/ Hagyományos húsvéti ételeink.A magyar és az európai keresztény hagyományban az egész húsvéti ünnepkör során kiemelt jelentőséget kapnak az ünnep egyes szakai alatt fogyasztott ételféleségek. Ízletes húsvéti receptekhttp://www.izletes.hu/unnepi/husvet Desszertek, tészták, szárnyasok, előételek, húsételek, főzelékek, halételek stb. receptek Tuti húsvéti receptekhttp://www.tutireceptek.hu/keres.php?keres=h%FAsv%E9t&sbmt=Keres Húsvéti ételreceptek háziasszonyoknak és vállalkozókedvű férfiaknak az ünnepekre. Húsvét egészségesenhttp://www.vital.hu/themes/health/husvetegeszsegesen.htm A mértékletes, változatos táplálkozásra az ünnep alatt is éppúgy fontos odafigyelni mint a hétköznapokon: a kiegyensúlyozott táplálkozás szabályai kis odafigyeléssel a hagyományos ünnepi ételek fogyasztása mellett is betarthatóak. Húsvét - Recept Paradicsomhttp://recept.paradicsom.info/index.php?menu=unnepek&unnep=6 Húsvéti receptek és 16 húsvéti képeslapok. Húsvéti receptverseny, húsvéti rendezvények, húsvéti tippek, cikkek stb. Húsvéti kalácshttp://www.izletes.hu/unnepi/husvet/2632 A vajat, cukrot, tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, narancshéjat, tejet, majd összedolgozzuk, három-három rudat formálunk, összefonjuk őket, végül megkenjük egy tojással és megsütjük. Főtt sonka húsvétrahttp://www.izletes.hu/unnepi/husvet/962 A sonkát bugyogó, de nem lobogó vízben megfőzzük. A tojásokat megmossuk, és a sonkával együtt főzzük. Amikor a sonka megpuhult, levesszük a tűzről, és a vízben hagyjuk kihűlni, vagy ha melegen tálaljuk, rögtön kiszedjük a vízből. Főtt tojással, burgonyapürével és reszelt tormával tálaljuk. Tárkonyos tavaszi bárányragu leveshttp://www.izletes.hu/unnepi/husvet/3282 A bárányhúst megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, a köményt, a vegetát, és az egészet jól összekeverjük. Megvárjuk, amíg a hagyma megpirul, majd a pirospaprikát és a húst is hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg elkezd forrni, ekkor a tejszínt beleöntjük, és beleszórjuk a gombát, illetve a felkockázott sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát és fokhagymát. Tárkonnyal, vegetával fűszerezzük, és beletesszük a szaft kockát, hogy még jellegzetesebb ízt adjunk neki. Amikor a zöldségek és a hús is kellő mértékben megpuhult, tejföllel behabarjuk, és hozzáöntjük a tárkonyos ecetet. Tálalásnál felaprított petrezselymet és sonkát szórunk bele, majd fogyaszthatjuk is. Báránygerinc finomfüvekkel - húsvétrahttp://www.izletes.hu/unnepi/husvet/967 A fűszereket összemorzsoljuk, majd a felaprított hagymával, petrezselyemmal és zellerrel elkeverjük. A gerincet besózzuk, olajjal átkenjük, és a fűszeres keverékkel bedörzsöljük. Egy napra hűtőbe tesszük.
Kikenünk egy tűzálló tálat, beletesszük a gerincet, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. Sűrűn locsoljuk meg olajjal. Utána a húst leszedjük a csontról, felszeleteljük, majd visszatesszük a csontra.
Gombás rizzsel tálaljuk. Húsvéti kocsonya receptekhttp://www.etelek.info/category/kocsonyak/ A palócok már húsvét szombatján hozzákezdtek a főzéshez: elkészítették a sonkát, a tojást és a kocsonyát, megsütötték a kalácsot. A füstölt hús levét félretették, mert vasárnap abban főzték ki a babot. A húsvéti ebédnek is megvolt a kialakult rendje. Parasztsonka töltött fürjtojással, zöldsalátávalhttp://www.izletes.hu/unnepi/husvet/3281 A sonka felét egy nagy lábosban megfőzzük, majd a főzőlébe tesszük a fürjtojásokat, és ezeket is megfőzzük. Miután megfőttek, meghámozzuk, és félbevágjuk őket. Óvatosan kiszedjük a sárgájukat, és összekeverjük a liszttel, a margarinnal, a tejjel és az ecetes tormával. A tojásfehérjéket ezzel a masszával töltjük meg, majd aszpikkal bevonjuk őket. A salátákat, az uborkát, a hagymát és a paradicsomokat megtisztítjuk, majd felszeljük őket, és ráöntjük a balzsamecetet és az olívaolajat. Tálalásnál felszeljük a sonkát, a nyers sonkából is szelünk, tányérra tesszük őket, a salátát és tojást kínálunk hozzá. Leves receptekhttp://www.leves.biz Minden amit a levesekről tudni kell. Isteni leves receptek. (Pl. gulyásleves, krémlevesek, húslevesek, zöldséges levesek stb.)
|
| Oldal leírása unnepek.wyw.hu: Ünnep katalógus: Ünnepekkel foglalkozó, kézzel szerkesztett tematikus linkgyűjtemény. Gyűjteményünkben 731 válogatott ünnepek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |